Van Kaam advocaten

K
K
 

IE, media- en privacyrecht zijn constant in beweging. De grenzen worden dagelijks getart. Wat mag net wel, wat mag net niet. Hierin ligt de kern van ons werk. Werk wat ons blijft uitdagen en inspireren.

filter op categorie:

Kroniek persrecht 2020

Voor Mediaforum schreven Jurian van Groenendaal en Bertil van Kaam dit jaar de Kroniek Persrecht met een overzicht van opmerkelijke en interessante perszaken uit 2020.

 

Terwijl de juridische praktijk onder druk van de coronapandemie worstelt met Skype-zittingen en lege zittingszalen, zijn pers en media volop actief gebleven in 2020.

Het afgelopen jaar zijn onder meer een aantal preventieve (uitzend)verboden gevorderd in opvallende procedures. Deze vorderingen worden hoofdzakelijk afgewezen. Relevant is dat de hoofdelijke aansprakelijkheid van journalisten die als werknemer actief zijn aan banden lijkt te zijn gelegd. Daarnaast zijn er diverse uitspraken gewezen met betrekking tot anonimiseren en is ook de verborgen camera opnieuw onderwerp van geschil. Tot slot zal onder meer worden stilgestaan bij de ''minder, minder''-strafzaak tegen Geert Wilders en uitspraken met betrekking tot de archieffunctie.

 

Gepubliceerd in Mediaforum 2021-3, p. 78

 

Download de kroniek hier: Kroniek Persrecht 2020