Van Kaam advocaten

K
K
 

IE, media- en privacyrecht zijn constant in beweging. De grenzen worden dagelijks getart. Wat mag net wel, wat mag net niet. Hierin ligt de kern van ons werk. Werk wat ons blijft uitdagen en inspireren.

filter op categorie:

Het nieuwe harde beleid van het CvdM

tv-noise.gif

Voor het tijdschrift Mediaforum schreef Bertil van Kaam een opinie over het beleid van het Commissariaat voor de Media. Hieronder een korte introductie en een verwijzing naar het gehele artikel.

 

'Met een rechte rug' kopt de column van Commissaris De Cock Buning in Broadcastmagazine van enkele weken geleden. Ze verbaast zich daar over de verontwaardiging die in medialand is ontstaan over twee recentelijk door het Commissariaat opgelegde boetes. De NTR krijgt een boete van € 150.000,- voor het programma Sinterklaasjournaal en Omroep Max een boete van € 162.000,- voor het programma Heel Holland Bakt. Volgens De Cock Buning is de Mediawet duidelijk - zij ziet het liefst dat de omroepen zeggen: 'jullie hebben gelijk, wij accepteren de boete en voorkomen in de toekomst verdere overtredingen'. Maar met de nieuwe koers van het Commissariaat is het de vraag of dat wel realistisch is. Beide beschikkingen laten immers zien dat het Commissariaat de normen uit de Mediawet opnieuw en ruimer dan voorheen interpreteert en daaraan stevige boetes verbindt.

Lees hier de hele opinie.