Van Kaam advocaten

K
K
 

IE, media- en privacyrecht zijn constant in beweging. De grenzen worden dagelijks getart. Wat mag net wel, wat mag net niet. Hierin ligt de kern van ons werk. Werk wat ons blijft uitdagen en inspireren.

filter op categorie:

AVROTROS mag aflevering Tros Radar uitzenden

Afgelopen maandag probeerde de Stichting Loterijverlies via een kort geding bij de Rechtbank Midden-Nederland een preventief verbod op de uitzending van het consumentenprogramma Radar af te dwingen. De stichting won onlangs een zaak voor de Hoge Raad tegen de Staatsloterij en roept nu mensen op die tussen 2000 en 2007 met de Staatsloterij hebben meegedaan om zich bij hen aan te melden. Loterijverlies claimt dat gedupeerde kans maken hun inleggeld terug te krijgen en/of dat zij aanspraak kunnen maken op schadevergoeding. De stichting was bang dat de uitzending van Radar haar in een kwaad daglicht zou stellen en dat zou worden gesteld dat gedupeerden helemaal geen aanspraak kunnen maken op schadevergoeding . De voorzieningenrechter wees de vordering direct na de zitting af.

Van laster was geen sprake en er was voldoende hoor en wederhoor toegepast door de AVROTROS, zodat de vrees van Loterijverlies om negatief te worden weggezet, niet aannemelijk was geworden. De uitingsvrijheid van de AVROTROS woog zwaarder dan het persoonlijke belang van de stichting. De uitzending kon dus gewoon doorgang vinden. 

 

Ironisch in dit geheel is het feit dat Radar juist heeft bijgedragen aan het proces tegen de Staatsloterij door Stichting Loterijverlies nu zij (jaren geleden) voor het eerst aandacht besteedde aan misleidende reclame door de Staatsloterij. Deze uitzending was de aanleiding voor het proces tegen de Staatsloterij.

 

AVROTROS werd bijgestaan door Bertil van Kaam.

» bezoek website