Van Kaam advocaten

K
K
 

De mensen bij Van Kaam zijn scherp en ervaren, altijd gedreven en altijd betrokken.

 

De nadruk van ons werk ligt op procederen. Maar we geven ook juridische en zakelijke adviezen. We bouwen aan een langlopende relatie met onze cliënten. Dankzij onze contacten binnen de advocatuur, de creatieve industrie en de media krijgen zij toegang tot een zeer uitgebreid netwerk. 

 

Thorough negotiators, very knowledgeable in the field of civil defamation cases and having an excellent track record in these matters.

- Media Law International

Onze mensen:

Jurian van Groenendaal

Advocaat
Van_Kaam_Finals_15.jpg

Jurian van Groenendaal is associate-partner bij Van Kaam IP, Media & Privacy.

 

Hij is gespecialiseerd in procedures over vrijheid van meningsuiting en privacy. Jurian staat partijen bij met verschillende achtergronden, van professionele contentproviders tot bekende Nederlanders en privépersonen. Hij heeft ruime ervaring in procedures voor de Nederlandse rechter en bij de Raad voor de Journalistiek.

 

Jurian is thuis in zaken over intellectueel eigendom, onder meer op het vlak van de aansprakelijkheid van tussenpersonen en ICT. Hij was betrokken bij een principiële procedure bij het Hof van Justitie van de Europese Unie over de begrippen 'streaming' en 'hyperlinken'. Jurian heeft daarnaast ruime ervaring op het gebied van het (commercieel) portretrecht. Hij vertegenwoordigde met succes voormalig bondscoach Louis van Gaal in een procedure over misbruik van diens portret.

Jurian adviseert ondernemingen uit de technologiesector, de modebranche, entertainment- en muziekwereld over privacyrecht agentuur- en distributieovereenkomsten, e-commerce en algemeen overeenkomstenrecht. Op het gebied van privacy adviseert Jurian onder meer over de bescherming van persoonsgegevens, complexe datastromen en datalekken.

 

In 2016 is Jurian het team van Van Kaam advocaten komen versterken. Daarvoor werkte hij sinds 2008 als advocaat bij een gerenommeerd nichekantoor gespecialiseerd in dezelfde rechtsgebieden.

 

Jurian schrijft met enige regelmaat voor weblogs en diverse media. Hij is lid van de Vereniging voor Media- en Communicatierecht, redacteur voor het wetenschappelijke vakblad Mediaforum en incidenteel gastdocent aan de VU.