Van Kaam advocaten

K
K
 

De mensen bij Van Kaam zijn scherp en ervaren, altijd gedreven en altijd betrokken.

 

De nadruk van ons werk ligt op procederen. Maar we geven ook juridische en zakelijke adviezen. We bouwen aan een langlopende relatie met onze cliënten. Dankzij onze contacten binnen de advocatuur, de creatieve industrie en de media krijgen zij toegang tot een zeer uitgebreid netwerk. 

 

Thorough negotiators, very knowledgeable in the field of civil defamation cases and having an excellent track record in these matters.

- Media Law International

Onze mensen:

Jacintha van Dorp

Advocaat
foto_Jacintha_2_website.jpg

Jacintha van Dorp is werkzaam bij Van Kaam als advocaat.

 

Jacintha is een gedreven advocate die alle mogelijkheden benut om cliënten van dienst te zijn. Zij is vanaf het begin van haar carrière werkzaam binnen het technologie-, media- en communicatierecht en adviseert en procedeert over alle facetten van dat vakgebied. Zij staat zowel grote ondernemingen als eenmanszaken en natuurlijke personen bij. 

 

Voordat Jacintha in 2019 beëdigd werd als advocaat, studeerde zij aan de Universiteit Leiden en volgde daar tevens het extracurriculaire Honours College Law-traject. Zij rondde vervolgens de selectieve master Informatierecht af aan de Universiteit van Amsterdam. Jacintha schreef haar masterscriptie over het blokkeren van online terroristisch materiaal door online platforms en hoe die praktijk zich verhoudt met de uitingsvrijheid. Aanleiding daartoe was Franse wet- en regelgeving op dat gebied.

 

Gedurende haar studie volgde Jacintha een aantal Franse vakken aan de Université de Tours (Frankrijk), zoals het vak Libertés Fondamentales (grondrechten) en Propriété Intellectuelle (intellectuele eigendom). Ook liep zij stage bij onder andere de Nederlandse mediatoezichthouder, de Nederlandse ambassade te Parijs en op de IE/IT/Privacy afdeling van een groot kantoor in Amsterdam. 

 

Jacintha begon haar carrière bij een middelgroot nichekantoor op het gebied van technologie, media en communicatie. Na vier jaar maakte zij de overstap naar Van Kaam. 

 

Naast Nederlands en Engels spreekt Jacintha ook vloeiend Frans.

Verder is Jacintha op maatschappelijk vlak actief door zich in te zetten als vrijwilliger bij diverse non-profit organisaties. Zo zette zij zich in voor het KWF, Lawyers for Lawyers en momenteel is zij als redacteur verbonden aan het wetenschappelijke vakblad Mediaforum.