Van Kaam advocaten

K
K
 

De mensen bij Van Kaam zijn scherp en ervaren, altijd gedreven en altijd betrokken.

 

De nadruk van ons werk ligt op procederen. Maar we geven ook juridische en zakelijke adviezen. We bouwen aan een langlopende relatie met onze cliënten. Dankzij onze contacten binnen de advocatuur, de creatieve industrie en de media krijgen zij toegang tot een zeer uitgebreid netwerk. 

 

Thorough negotiators, very knowledgeable in the field of civil defamation cases and having an excellent track record in these matters.

- Media Law International

Onze mensen:

Remco Klöters

Advocaat
Van_Kaam_Finals_2.jpg

Remco Klöters is partner bij Van Kaam IP, Media & Privacy.

 

'very streetwise and experienced litigator' - The Legal 500

 

'a street fighter in a gentleman's suit' - WTR 1000

 

Remco is een veelzijdige en bevlogen advocaat en beschikt over ruime ervaring binnen zowel het intellectuele eigendomsrecht als het mediarecht. Al meer dan vijftien jaar adviseert, contracteert en procedeert Remco in de meest uiteenlopende kwesties op het gebied van het auteurs-, merken-, modellen-, handelsnaam- en mediarecht.

 

Daarnaast is Remco specialist op het gebied van privacy-wetgeving.

 

Remco beschikt over veel proceservaring binnen zowel het intellectuele eigendomsrecht als in perszaken, met name in kort geding. Verder heeft hij ervaring met oppositieprocedures, domeinnaamgeschillen, procedures voor de Reclame Code Commissie en de Raad voor de Journalistiek.

Onder zijn cliënten rekent Remco personen en ondernemingen binnen de entertainmentwereld en creatieve industrie, maar ook cliënten uit het MKB en MKB+ weten Remco te vinden wanneer zij met IE-, media- of privacykwesties geconfronteerd worden.

 

Zijn cliënten omschrijven hem als een scherpe, toegankelijke, maar zeer vasthoudende advocaat met de gave van het woord.

 

Naast zijn werk is Remco al jaren vaste columnist van het Nederlands Medianieuws. Daarnaast heeft hij een vaste gesproken column op de juridische podcast 'About Law'.

 

Remco is daarnaast een veelal actief lid van diverse vakverenigingen, zoals: VIEPA, INTA, ECTA, BMM, GRUR, VMC, VvRr en de VvA.

 

The Legal 500 - The Clients Guide to Law Firms