Van Kaam advocaten

K
K
 

Intellectueel eigendom, media- en privacyrecht is ons terrein. Dat kennen wij als geen ander. Door en door. Van binnen en van buiten. We zijn vertrouwd met de verdediging van de ene kant en thuis in het bijstaan van de andere kant. Waardoor uw wederpartij voor ons geen geheimen heeft.

 

 

Praised for its knowledge, speed, 'hands-on approach' and 'great value for money'.

- The Legal 500

Artikelen

 • Actualiteiten/ Gepost

  Kroniek persrecht 2020

  Voor Mediaforum schreven Jurian van Groenendaal en Bertil van Kaam dit jaar de Kroniek Persrecht met een overzicht van opmerkelijke en interessante perszaken uit 2020.

   

  Terwijl de juridische praktijk onder druk van de coronapandemie worstelt met Skype-zittingen en lege zittingszalen, zijn pers en media volop actief gebleven in 2020.

 • Actualiteiten/ Gepost

  Van Kaam x Amsterdam Fashion Week

  Van Kaam x Amsterdam Fashion Week

  Van Kaam IP, Media & Privacy is trotse partner van Amsterdam Fashion Week en sponsor van Lichting 2020!

   

  Op 5 en 6 juli 2021 presenteerden de veertien beste graduates van de zeven Nederlandse modeacademies zichzelf en hun uiteenlopende werken aan een (inter)nationale vakjury en -publiek in Hermitage Amsterdam.

 • Actualiteiten/ Gepost

  COVID-19 beleidsregels van social media

  COVID-19 beleidsregels van social media

  Op 13 oktober 2020 (ECLI:NL:RBAMS:2020:4966) deed de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam uitspraak in een zaak over een uiterst actueel onderwerp, namelijk misinformatie over het coronavirus op social media, in dit geval Facebook. De zaak was aangespannen door stichting Smart Exit, stichting Viruswaanzin en X. Uit het vonnis volgt dat sprake was van een discussie over wat er precies verwijderd zou zijn door Facebook, maar gevorderd werd dat twee Facebookpagina's moesten worden teruggeplaatst. De rechter wijst de vorderingen af. Facebook had zich hierbij volgens de rechter kunnen beroepen op de COVID-19 beleidsregels die onderdeel zijn van de Servicevoorwaarden.