Van Kaam

K
K
 

Intellectueel eigendom en media is ons terrein. Dat kennen wij als geen ander. Door en door. Van binnen en van buiten. We zijn vertrouwd met de verdediging van de ene kant en thuis in het bijstaan van de andere kant. Waardoor uw wederpartij voor ons geen geheimen heeft.

 

 

Praised for its knowledge, speed, 'hands-on approach' and 'great value for money'.

- The Legal 500

Artikelen

 • Actualiteiten/ Gepost

  De nieuwe 'aftapwet'

  De nieuwe 'aftapwet'

  Hoe ver willen we gaan om onze nationale veiligheid te beschermen? Welk belang hechten nog aan bescherming van onze privacy?


  Vragen die ook recent naar voren kwam tijdens het debat in de Tweede Kamer over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten ('de aftapwet'). De Tweede Kamer heeft ingestemd met deze wet. In dit stuk wordt ingegaan op de inhoud van deze wet, de gevolgen voor de individuele burger en wordt eveneens ingegaan op bovenstaande vragen.

 • Actualiteiten/ Gepost

  Mr. Robert Streisand

  Mr. Robert Streisand

  Voor Nederlandsmedianieuws.nl schreef Remco Klöters een artikel over de procedure omtrent de vierdelige dramaserie 'De Maatschap'. Hieronder een korte introductie en een verwijzing naar het artikel.

   

  Mag je een serie maken waarin geanonimiseerde, maar toch zeer herkenbare figuren optreden? Dat is in essentie de vraag in de procedure die straatvechter en voormalig advocaat mr. Robert Moszkowicz tegen de VPRO en de makers van de serie 'De Maatschap' heeft aangespannen.

 • Actualiteiten/ Gepost

  Internationale conflicten: agentuurovereenkomsten

  Internationale conflicten: agentuurovereenkomsten

  Inleiding
  Handelsagenten genieten op grond van de wet een hoge mate van bescherming. Toch is een hoog niveau van bescherming in de praktijk soms lastig te halen. Dat komt omdat vaak sprake is van grensoverschrijdende handel, waardoor het praktisch en juridisch moeilijk is de leverancier aan te spreken. Er bestaan internationaal verschillen in de toepassing van het agentuurrecht. En met name ook op het gebied van overeenkomsten- en procesrecht.